Juhtúrós sztrapacska

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

25

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Haladó

Juhtúrós sztrapacska

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 kg krumpli
kb. 20 dkg liszt
1 tojás

20 dkg juhtúró
1-2 dl tejföl
15 dkg húsos szalonna

*

Elkészítés:

A krumplit lereszelem, sózom,  ráütöm a tojást, hozzáadom a lisztet, itt is a krumpli fajtájától függ, hogy mennyi kell, ha nagyon sok lé keletkezik reszeléskor, érdemes leönteni róla, lényeg, hogy nem kell túl sok liszt, inkább a krumpli domináljon.  Forró vízbe szaggatom, ha feljön a víz tetejére, már ki is lehet szedni. A húsos szalonnát kockára vágva pörcösre sütöm  a zsírját ráöntöm a kifőtt sztrapacskára, és a juhtúró felét is ráteszem, együtt jól átmelegítem, összekeverem. Óvatosan kell sózni, mert a juhtúró elég sós. Tálaláskor rámorzsolom a juhtúró másik felét, megszórom  a szalonna pörcökkel, és mindenki ízlése szerint tesz rá tejfölt.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Juhtúrós sztrapacska

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!