Hozzávalók:
1 kg krumpli
kb. 20 dkg liszt
1 tojás
só
20 dkg juhtúró
1-2 dl tejföl
15 dkg húsos szalonna
*
Elkészítés:
A krumplit lereszelem, sózom, ráütöm a tojást, hozzáadom a lisztet, itt is a krumpli fajtájától függ, hogy mennyi kell, ha nagyon sok lé keletkezik reszeléskor, érdemes leönteni róla, lényeg, hogy nem kell túl sok liszt, inkább a krumpli domináljon. Forró vízbe szaggatom, ha feljön a víz tetejére, már ki is lehet szedni. A húsos szalonnát kockára vágva pörcösre sütöm a zsírját ráöntöm a kifőtt sztrapacskára, és a juhtúró felét is ráteszem, együtt jól átmelegítem, összekeverem. Óvatosan kell sózni, mert a juhtúró elég sós. Tálaláskor rámorzsolom a juhtúró másik felét, megszórom a szalonna pörcökkel, és mindenki ízlése szerint tesz rá tejfölt.