Juhtúrós sztrapacska

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Kautz József

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Könnyű

Juhtúrós sztrapacska

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 kg burgonya
2 db tojás
40 dkg liszt
40 dkg juhtúró
30 dkg húsos füstölt szalonna /kockázott bacont használtam/

őrölt bors
5 dl tejföl

*

Elkészítés:

Előkészítés:A burgonyát kislyukú reszelőn lereszeljük.A szalonnát apró koskákra vágjuk,kipirítjuk.
Elkészítés:A burgonyához adjuk a tojásokat,sót,borsot és annyi lisztet,hogy kemény galuska tésztát kapjunk.A tésztát sós vízben kifőzzük majd szalonna zsírral kikent tepsibe tesszük a felét.Rámorzsoljuk a juhtúró felét,meglocsoljuk tejföllel,megszórjuk a kipirított szalonna pörc felével.Teszünk rá még egy réteget ugyan így.Előmelegített sütőben 15-20 perc alatt átforrósítjuk.Nem baj ha kicsit megsül a teteje.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

Juhtúrós sztrapacska

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Juhtúrós sztrapacska

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!