Hozzávalók:
30 dkg kukoricadara
1l víz
só ( ízlés szerint )
20-25 dkg juhtúró
olaj
2 evőkanál friss tejföl(elhanyagolható)
*
Elkészítés:
A vizet a sóval főni teszem ,mikor forrni kezd, folyamatosan beleszórom a kukoricadarát , és állandó keverés mellett addig főzöm , amíg jól összeáll (kb. úgy, mint a tejbegríz). Leveszem a tűzről, egy serpenyőbe kevés olajat öntök, és egy sor puliszkát, egy sor túrót terítek el,ezt addig ismétlem mig a hozzávalók elfogynak, a tetején túró maradjon. Meglocsolom kevés olajjal, majd tejföllel (tejfölt nem mindig teszek rá), és összerottyantom, vagy a sütőben 10-15 percig átmelegítem mig a túró elolvad . Melegen fogyasztható, de hidegen is finom.