Hozzávalók:
80 dkg főtt burgonya
25 dkg grízes liszt
1 db.tojás
1 csomag juhtúró
1 doboz 16 % tejföl
10 dkg mangalica szalonna
díszítéshez: petrezselyem zöldje,pirosarany.
*
Elkészítés:
A burgonyát héjában meg kell főzni .A héját leszedni és a kis reszelőn lereszelni.
Még langyosan bele tenni a lisztet,tojást,összedolgozni.
Szaggatóval kiszaggatni,megtölteni és sós bő vízben kifőzni…kb.5 perc alatt feljön a víz tetejére.
Töltelék: juhtúró és 1 db.reszelt burgonya összekeverve.
A mangalica szalonnát apróra /kockára/ felvágni,kisütni
Megöntözni vele a pirohyt és tejföllel meglocsolni,aztán díszíteni…
Ez egy eredeti szlovák kaja ,nincs magyar neve!!!
Ebból a tészta mennyiségbol lekvárosat is csináltam./1/2 bol.