Juhtúrós-krummplis pirog

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Csillus

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

25

Nehézség

Haladó

Juhtúrós-krummplis pirog

Recept leírás:

Hozzávalók:

600g krumpli
350g liszt
1 tojás,
szalonna,
tejföl
250g juhtúró

*

Elkészítés:

Elsőként a krumplit  a héjában megfőztem,kihűtöttem,meghámoztam és a 3/4 részét lereszeltem vagy krumplinyomón is át lehet nyomni.
A lisztet a gyúrólapra szitáltam,hozzáadtam a lereszelt krumplit,tojást,sót és tésztát gyúrtam belőle melyet jó vékonyra kinyújtottam és pirog forma segítségével kiszaggattam a tésztát,majd megtöltöttem a következő töltelékkel:juhtúrót villával összenyomkodtam egy tálkában,picit sóztam, hozzá adtam 1 közepes nagyságú krumplit, amit szintén lereszeltem és jól összekevertem.
Mikor az összes pirogot megtöltöttem,akkor teszek  fel vizet főni egy edénybe melybe kis olajat cseppentek hogy ne ragadjanak össze a pirogok  főzés közben.A pránként főzöm ki,egyszerre nem sokat,forró lobogó vízbe rakom majd kb 5-6 perc után mikor a pirogok a víz felszínére jönnek lyukas kanállal kiszedem.
Még melegen tányérra helyezem,meglocsolom tejföllel és pirított szalonnával tálalom.Nagyon finom laktató  étel,kicsit időigényes de érdemes elkészíteni,ebből az adagból 30 drb pirog lett.
http://www.toldi fuszer.hu

Juhtúrós-krummplis pirog

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Juhtúrós-krummplis pirog