Hozzávalók:
600g krumpli
350g liszt
1 tojás,
szalonna,
tejföl
250g juhtúró
só
*
Elkészítés:
Elsőként a krumplit a héjában megfőztem,kihűtöttem,meghámoztam és a 3/4 részét lereszeltem vagy krumplinyomón is át lehet nyomni.
A lisztet a gyúrólapra szitáltam,hozzáadtam a lereszelt krumplit,tojást,sót és tésztát gyúrtam belőle melyet jó vékonyra kinyújtottam és pirog forma segítségével kiszaggattam a tésztát,majd megtöltöttem a következő töltelékkel:juhtúrót villával összenyomkodtam egy tálkában,picit sóztam, hozzá adtam 1 közepes nagyságú krumplit, amit szintén lereszeltem és jól összekevertem.
Mikor az összes pirogot megtöltöttem,akkor teszek fel vizet főni egy edénybe melybe kis olajat cseppentek hogy ne ragadjanak össze a pirogok főzés közben.A pránként főzöm ki,egyszerre nem sokat,forró lobogó vízbe rakom majd kb 5-6 perc után mikor a pirogok a víz felszínére jönnek lyukas kanállal kiszedem.
Még melegen tányérra helyezem,meglocsolom tejföllel és pirított szalonnával tálalom.Nagyon finom laktató étel,kicsit időigényes de érdemes elkészíteni,ebből az adagból 30 drb pirog lett.
http://www.toldi fuszer.hu


