Hozzávalók:
4 db krinolin
20 dkg juhtúró (vagy sajt)
8 vékony szelet császárszalonna
A szószhoz:
4 db gomba
1 hagyma
1 kiskanál ételkeményítő vagy liszt
100 ml tejszín
petrezselyemzőldje
citromlé
olaj
só
bors
*
Elkészítés:
A krinolinkon zsebet vágok és megtöltöm juhtúróval vagy sajttal és becsavarom 2 szelet császárszalonnába.
Egy tepsit kiolajazok belehelyezem a töltött krinolinokat és előmelegített sütőben lassú tűznél megsütjük (ha túl nagy a tűz kihasadnak)
A gombát ,hagymát megpucolom és apróra vágom.
A hagymát az olajon megdínsztelem beleteszem a gombát és puhára főzöm kics vízzel,ezután beleteszem a tejföllel elsodort keményíőt ,az apróra vágott petrezsmelymet sózom borsozom kis citromlevet csöppentek bele és összefőzöm.


