Juhtúrós kolbászos kombe

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Csillus

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

90

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Haladó

Juhtúrós kolbászos kombe

Recept leírás:

Hozzávalók:

3,5dl tej,1dl víz,1tk só,1tk cukor,60dkg liszt,2,5dkg élesztő,10dkg vaj,5ek olaj.
Töltelékhez: 10 dkg
Tetejére: 1 tojás

*

Elkészítés:

A tejet és atát és megkenjük az olaj-vaj felével.A vizet meglangyosítjuk beletördeljük az élesztőt hozzáajuk a cukrot,majd meleg helyen felfuttatjuk-kovászt készítünk.
A vajat az olajjal összeolvasztjuk.A kolbászt apró darabokra vágjuk összekeverjük a juhtúróval és annyi tejföllel hogy ne túl híg krémet kapjunk.
Egy fakanál segítségével összekeverjük a kovászt a liszttel és sóval-elég lágy tésztát kapunk belőle.Jól ki lisztezett gyúrólapon nagyon vékonyra nyujtjuk a tésztát és megkenjük olaj -vaj felével.
A másik lapot is kinyujtsuk,ráhelyezzük a vajas tésztalapra és rákenjük az összes tölteléket.Hasonló nagyságúra és vékonyra nyujtjuk a harmadik lapot is amit szintén olaj vaj keverékkel lekenünk.
Hajtogatjuk.Felső harmad felülről lefelé középre,alsó harmad alulról felfelé középre majd összehajtjuk mint egy könyvet..Ahol érintkezik a két tésztafél kicsit összecsipkedjük.
Szilikonos sütölapra helyezzük a tászta csomagot és késsel vagy pizza vágóval átlósan és keresztben is bemetszük.Egy óráig hagyjuk letakarva,kelni.
Miután megkelt lekenjük tojással és megszórjuk szezám és len maggal.180 fokos sütőben 30 percig aranyszínűre sütjük.
Hagyjuk kicsit húlni majd a vágások mentén válasszuk szét a szeleteket.Nagyon laktató és isteni finom ízű,mi egy pohár bor kíséretében fogyasztottuk:))
Megjegyzés:az eredeti recept itt található:http://thechefviki.blogspot.com/2010/10/juhturos-kolbaszos-kombe.html

Juhtúrós kolbászos kombe

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Juhtúrós kolbászos kombe