Hozzávalók:
4-5 nagyobb krumpli
kb.20 dg simaliszt /lehet tonkolyliszt is!
só
kb.20 dg fustolt szalonna
20 dg juhtúró
*
Elkészítés:
A megtisztított krumplit az almareszelon lereszeljuk, megsózzuk és annyi simalisztet adunk hozzá, hogy suru nokedlitésztát kapjunk.
A tésztát áttesszuk egy tányérra majd kés segítségével beleszaggatjuk a forrásban levo vízbe. Ha már a tetején úszkálnak, akkor kiszedjuk oket egy tálba.
Kozben, amíg fonek a galuskák, kockára vágjuk a fustolt szalonnát és pirosra sutjuk. A zsírjából ontunk a galuskákra, hogy ne ragadjanak ossze.
Majd a galuskák tetejére rámorzsoljuk a juhtúrót,/ én sosem hígítom tejfollel/ mikróban kb. 2 perc alatt ráolvasztjuk. Megszórjuk a sult szalonnával és tálaljuk.
Mivel nálunk csak én szeretem, kisebb adagokat fozok, és az egészet osszekeverem és úgy szedek mindig tányérra. Igaz, nem annyira mutatós, de az íze az pompás!


