Juhtúrós galuska

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

25

Sütési / főzési idő (perc)

5

Nehézség

Könnyű

Juhtúrós galuska

Recept leírás:

Hozzávalók:

4-5 nagyobb krumpli
kb.20 dg simaliszt /lehet tonkolyliszt is!

kb.20 dg fustolt szalonna
20 dg juhtúró

*

Elkészítés:

A megtisztított krumplit az almareszelon lereszeljuk, megsózzuk és annyi simalisztet adunk hozzá, hogy suru nokedlitésztát kapjunk.
A tésztát áttesszuk egy tányérra majd kés segítségével beleszaggatjuk a forrásban levo vízbe. Ha már a tetején úszkálnak, akkor kiszedjuk oket egy tálba.
Kozben, amíg fonek a galuskák, kockára vágjuk a fustolt szalonnát és pirosra sutjuk. A zsírjából ontunk a galuskákra, hogy ne ragadjanak ossze.
Majd a galuskák tetejére rámorzsoljuk a juhtúrót,/ én sosem hígítom tejfollel/ mikróban kb. 2 perc alatt ráolvasztjuk. Megszórjuk a sult szalonnával és tálaljuk.
Mivel nálunk csak én szeretem, kisebb adagokat fozok, és az egészet osszekeverem és úgy szedek mindig tányérra. Igaz, nem annyira mutatós, de az íze az pompás!

Juhtúrós galuska

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Juhtúrós galuska