Juhtúrós-burgonyás pogácsa és kifli

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Hani

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

25

Nehézség

Haladó

Juhtúrós-burgonyás pogácsa és kifli

Recept leírás:

Hozzávalók:

15 dkg burgonya
15 dkg juhtúró
5 dkg reszelt füstölt sajt
1+2 tojás
2,5 dl tejföl
1 kk. cukor
5 dkg élesztő
25 dkg margarin
60 dkg finomliszt + a nyújtáshoz
1 ek. só
2 tojássárgája a kenéshez
4 dkg trappista sajt
1 kk. köménymag

*

Elkészítés:

A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, áttörjük, hagyjuk kihűlni. Hozzáadjuk a juhtúrót, a füstölt sajtot, 1 tojást és 2 evőkanál tejfölt. A maradék meglangyosított tejfölben elkeverjük a cukrot, az élesztőt és felfuttatjuk. Majd beletesszük a maradék 2 tojást. A margarint felolvasztjuk.
A lisztet (kelesztő) tálba szitáljuk, hozzáadjuk az élesztős tejfölt, a burgonyás juhtúrót, 1 evőkanál sót, a langyos margarint, és jól összedolgozzuk (ragacsos, lágy masszát kapunk). A tál fedelével/konyharuhával letakarjuk, és a kétszeresére kelesztjük (30 perc).
Lisztezett munkalapon átgyúrjuk a tésztát, és 2,5-3 cm vastagra nyújtjuk, tetejét bekockázzuk. 5 cm átmérőjű, lisztbe mártogatott pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, és sütőpapírral bélelt tepsikbe rakosgatjuk. Az összegyúrt hulladékból tojásnyi gombócokat formázunk, ovális lapra nyújtjuk, és kifliszerűen feltekerjük, a tepsikre helyezzük, konyharuhával letakarva 30 percig kelesztjük.
Tetejüket megkenjük a tojássárgákkal, megszórjuk 1-1 nagy csipet finomra reszelt sajttal és/vagy köménymaggal, majd 200 fokra előmelegített sütőben aranysárgára sütjük (kb. 25 perc). A tepsiben hagyjuk kihűlni.
Mélyhűthető!
Lajos Mari receptje

Juhtúrós-burgonyás pogácsa és kifli

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Juhtúrós-burgonyás pogácsa és kifli