Jugoszláv krémes

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

babi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

25

Sütési / főzési idő (perc)

25

Nehézség

Könnyű

Jugoszláv krémes

Recept leírás:

Hozzávalók:

-5 db tojás
-20 dkg cukor
-20 dkg finomliszt
-10 dkg dió (darált)
-1 teáskanál kávé (őrölt)
-5 ek napraforgó olaj
-1 tk sütőpor
-1 csipet só
A krémhez
-6 dl tej
-2 csomag puncs pudingpor
-3 evőkanál finomliszt
-25 dkg cukor
-25 dkg margarin
A mázhoz
-15 dkg étcsokoládé
-3 ek napraforgó olaj

*

Elkészítés:

A tojások fehérjét kemény habbá verjük a sóval, majd hozzáadjuk a cukrot, amivel tovább verjük.
Beletesszük a tojássárgákat, sütőport, étolajat, és már csak éppen addig verjük, amíg egynemű lesz.
Végül óvatosan a lisztet, kávét, és a darált diót, de ezt már nem géppel, csak kanállal.
Kivajazott, lisztezett tepsibe simítjuk, és tűpróbáig sütjük, majd kihűtjük.
A pudingport összekeverjük a liszttel és a tejjel, és sűrűre főzzük.
Még forrón belekeverjük a cukrot, és teljesen kihűtjük.
A kihűlt pudingot habosra keverjük a puha margarinnal.
Megkenjük a piskótát krémmel, tetejét pedig csokimázzal vonjuk be.
Szeletelés előtt egy éjszakán át hagyjuk dermedni.
180 fok sütés tepsi mérete 25x 36 cm

Jugoszláv krémes

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Jugoszláv krémes

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!