Hozzávalók:
Tésztához:
5 tojás
20 dkg cukor
20 dkg liszt
10 dkg darált dió
1/2 ek őrölt kávé
5 ek étolaj
1 tk sütőpor
csipet só
Krémhez:
6dl tej
2 cs vaníliás pudingpor
2 ek liszt
15 dkg cukor
2 cs vaníliás cukor
15 dkg vaj,2 e.k kakaópor, 0,5dl rum
Mázhoz:
10 dkg étcsoki vagy tortabevonó
1-2 ek étolaj
*
Elkészítés:
A tojások fehérjét kemény habbá verjük a sóval, majd hozzáadjuk a cukrot, amivel tovább verjük.
Beletesszük a tojássárgákat, sütőport, étolajat, és már csak éppen addig verjük, amíg egynemű lesz.
Végül óvatosan a habba keverjük a lisztet, kávét, és a darált diót, de ezt már nem géppel, csak kanállal.
Kivajazott, lisztezett tepsibe simítjuk, és tűpróbáig sütjük, majd kihűtjük.
A pudingport összekeverjük a liszttel és a tejjel, és sűrűre főzzük. Még forrón belekeverjük a cukrot, és teljesen kihűtjük.
A kihűlt pudingot habosra keverjük a puha vajjal és a kakóporral , 0,5dl rummal. Megkenjük a piskótát krémmel, tetejét pedig csokimázzal vonjuk be.
Szeletelés előtt egy éjszakán át hagyjuk dermedn(tepsi35x35cm)