Hozzávalók:
Tésztához:
5 evőkanál liszt
5 evőkanál cukor
5 tojás
1 cs. sütőpor
(vagy fél kg leveles tészta a piskóta helyett)
Meggyes krémhez:
1 üveg meggybefőtt
8 evőkanál búzadara
3 evőkanál cukor
Vaníliás krémhez:
8 dl tej
3 csomag vaníliás pudingpor
6 evőkanál cukor
25 dkg margarin
Tetejére
Hullala tejszínhab
*
Elkészítés:
Elkészítése 1.
A piskótához a tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukorral.
Hozzáadjuk a tojás sárgákat, és a sütőporos lisztet.
Kb.
25×30 cm tepsiben aranybarnára sütjük.
2.
A meggyes krémhez a meggylét felfőzzük a cukorral és a búzadarával, amíg be nem sűrűsödik, majd hozzáadjuk a meggyeket is.
Még melegen a piskótára kenjük.
3.
A vaníliás krémhez a tejet feltesszük forralni.
A pudingporokat és a cukrot kevés tejjel csomómentesre keverjük, és a felforralt tejjel megfőzzük.
4.
Ha levettük a tűzről még melegében belekeverjük a margarint.
5.
A vaníliás krémet a meggyes krémre tesszük és tejszínhabbal díszítjük.
Én kettévágtam a piskótát és a közé tettem a krémet !!!