Hozzávalók:
A tésztához:
35 dkg. liszt
16 dkg zsír
10 dkg. kristálycukor
4 tojás sárgája
fél csomag sütőpor
fél citrom reszelt héja
1 púpos evőkanál cukrozatlan kakaópor
kb. 3 dl. baracklekvár
A felső habréteghez:
4 tojás fehérje
15 dkg. kristálycukor
15. dkg. darált dió
kis fahéj
*
Elkészítés:
Először a tésztához a liszthez hozzáadjuk a sütőport, majd elmorzsoljuk a zsírt és a tojássárgákat, eldolgozzuk a kristálycukorral és néhány csepp tejjel nyújtható tésztává gyúrjuk.
Ha összeállt, elfelezzük.
Egyik felükbe bedolgozzuk a citromhéjat, másikba a kakaóport.
Közepes méretű tepsibe beletesszük először a barna tésztát.
megkenjük lekvárral, majd a tetejére tesszük a kinyújtott sárga tésztát.
Közben felverjük a tojások fehérjét, hozzáadjuk a cukrot és a diót, fahéjat.
Egyenletesen rásimítjuk a tésztára.
Előmelegített sütőben (én hőlégkeverésen, 140 fokon) közepes hőfokon kb.
30 perc alatt megsütjük.
Miután kihűlt, éles késsel hosszúkás szeletekt vágunk belőle.
Nagoyn omlós, gyors, olcsó és rendkívül finom sütemény.