Jolán néni barackosa

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Rudi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

1

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

22

Nehézség

Haladó

Jolán néni barackosa

Jolán néni barackosa

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

6 tojás
egy csipet só
6 kanál porcukor
1 vaníliás cukor
egy vagy két kanál viz
6 kanál liszt
1 sütöpor keverék
egy citrom reszelt héja
vaj  a tepsi kikenéséhez
8 dcl sárgabarackleve
2 kanál porcukor
2 vaníliás pudingpor  vagy vaníliás krémpor

*

Elkészítés:

Gyermekkoromban az óvoda mellett lakott Jolán néni , aki gyakran meghívott erre a süteményre.Azóta sem feledtem el az ízét.
Piskótalapot készítünk. 6 tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verünk .
Majd a 6 tojássárgáját, 6 kanál porcukorral, 1 vaníliás cukorral szintén habosra keverünk és egy vagy két kanál vizet is adhatunk hozzá.
Ehhez 6 kanál liszt és 1 sütöpor keverékét adjuk és elkeverjük.
Majd egy citrom reszelt héja kerül hozzá és fokozatosan, óvatosan a tojások kemény habja. Kivajazott, liszetezett, vagy sütöpapírral bélelt tepsibe öntjük és 170 C fokon megsütjük. Kb. 12 perc.
Ezután 6 dcl sárgabaracklevet fel teszünk fözni és adunk hozzá 2 kanál porcukrot is.
Még 2 dcl sárgabaracklében elkeverünk 2 vaníliás pudingport vagy vaníliás krémport.
Állandó kevergetés mellett sürüre fözzük.
A piskótalap tetejét kirakjuk sárgabarack szeletekkel és erre simítjuk még forrón a barackos krémet.
Hülni hagyjuk,majd szeleteljük.
Jó kis Vasárnap-i szelet!Bár most szombaton készült!

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Jolán néni barackosa