Hozzávalók:
3dl víz
2 evőkanál olaj
2 dkg vaj
2 kávés kanál só
2 evőkanál cukor
1 evő kanál ecet
30 dkg liszt BL55
20 dkg liszt BL80
20 dkg liszt BF53 félfogós
1 teás kanál sikér
1 teás kanál zabpehely liszt
2 dkg élesztő
Öregtészta: (Előző nap kell elkészíteni)
1,5dl víz
30 dkg liszt BL55
1 kávéskanál só
1 kanál olaj
2 dkg élesztő
*
Elkészítés:
Előző nap kell az öregtésztát elkészíteni!
A hozzávalókat belerakom a kenyérsütő dagasztás,kelesztés programra. Mikor meglek,kiborítom deszkára és kicsit megformázom. Beáztatom a Pataki tálat és sütőpapírral kibélelem. Beleteszem a tésztát és ismét hagyom kelni 20 percig. Bevágom a tetejét és a cserép edény tetőt is ráteszem.
210 fokos forró sütőbe teszem és 50 percig sütöm.
50 perc után leveszem a tetőt és megnézem. Ha nem elég piros,akkor vissza teszem és pirosra sütöm.
Ha megsült,kiveszem a cserépből és bespriccelem vízzel.
Lehet gyönyörködni a szép illatos kenyérban!