Jókai bableves, kuktában, gluténmentesen

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

János

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

60

Nehézség

Könnyű

Jókai bableves, kuktában, gluténmentesen

Recept leírás:

Hozzávalók:

fél kg szárazbab
fél kg füstölt nyúlja
3 szál sárgarépa
1-2 szál fehérrépa
1 fej hagyma

pirospaprika
fokhagyma
babérlevél
1 ek rizsliszt
kókuszzsír

*

Elkészítés:

A babot előző este beáztatjuk.
Másnap megpucoljuk a zöldséget-répát, és az áztatólétől leszűrt babbal együtt a kuktába tesszük, hozzáadjuk a darabokra vágott füstölt húst is, pár gerezd fokhagymát, babérlevelet is és felöntjük annyi vízzel, hogy a kukta kb a háromnegyedéig legyen.
Rátesszük a fedelét, lezárjuk, és feltesszük főni, ha elkezd sípolni takarék lángra levesszük.
Kb 1 óra alatt fő meg, ekkor levesszük a tűzről, megvárjuk, hogy a teteje nyitható legyen, majd kevés kókuszzsíron a hagymát megpirítjuk, hozzáadjuk a rizslisztet a pirospaprikát és berántjuk a levest.

Jókai bableves, kuktában, gluténmentesen

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Jókai bableves, kuktában, gluténmentesen

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!