Jókai bableves

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gasztropajti

👨‍🍳 Szakács értékelése: 4 / 5 ⭐ (3 szavazat)

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

90

Nehézség

Jókai bableves

Recept leírás:

Hozzávalók:

60 dkg füstölt csülök
1 szál gyulai kolbász
25 dkg szárazbab
5 sárgarépa
2 petrezselyem gyökér
1/2 zeller
1 vöröshagyma
5 gerezd fokhagyma
kis csokor petrezselyemzöld
1 dl tejföl
fűszerpaprika
olaj

őrölt bors
1 ek liszt
Csipetkéhez:
1 tojás
kevés liszt
pici só

*

Elkészítés:

A babot és a csülköt egy éjszakára beáztatom, másnap leöblítem.
A csülköt a babbal együtt teszem fel főni néhány babérlevéllel.
Megtisztítom, feldarabolom a zöldségeket, a hagymát lereszelem.
Mikor a csülök megfő, kezd leválni a csontról, kiszedem, és kihűlés után felkockázom.
A megfőtt csülköt a zöldségekkel együtt ( kivéve a hagymát ) visszateszem a lébe, és megkóstolom.
Ha még nem elég sós, nincs baj, mert a füstölt kolbász még javít az ízén.
A kolbászt is hozzáadom, majd lisztből, a hagymából, és kevés pirospaprikából rántást készítek, és hozzáadom a leveshez.
A felaprított petrezselyem zöldjét is beleteszem.
Csipetkét készítek közben a tojásból, a lisztből, kevés sóból, és azt is belefőzöm a levesbe.

Jókai bableves

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Jókai bableves

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!