Hozzávalók:
Fél kiló rétesliszt
fél kiló finomliszt
3 teáskanál só
300 gr. natúr joghurt
4 dl. tej
4 evőkanál oliva olaj
4 evőkanál burgonyapehely
5 dkg. élesztő
1 teáskanál cukor
A tetejére:
szezámmag, lenmag és a kenéséhez kis tej
*
Elkészítés:
Az élesztőt a cukorral, kevés langyos tejjel felfuttatjuk, s a hozzávalókból rugalmas tésztát dagasztunk, duplájára kelesztjük.
Ezt követően 20 részre osztjuk, kis hosszákás bucikat formázunk mindegyikből.
Kis tejjel lekenjük, megszórjuk különféle szezám- és lenmaggal, hosszanti irányban bevágjuk, s hagyjuk 20 percig kelni.
Közben a sütőt hőlégkeverésen 190 fokon 20 perc alatt előmelegítem, majd beteszem a kis bucikat úgy, hogy egy kis lábosban forró vizet teszek a sütő aljába.
Kb.
25 percig sütöm.
Ha kiveszem a sütőből kis vízzel, azon forrón lefújom.