Hozzávalók:
4 dl natúr joghurt
50 dkg tehéntúró
1 csomag vaníliás cukor
15 dkg cukor
10 dkg margarin
3 púpos teáskanál zselatin (pl. Horváth Rozi por formájú, főzős)
idénygyümölcs kockákra vágva (télen pl. egy doboznyi őszibarack konzerv)
1,5 dl gyümölcslé (a befőtt leve)
babapiskóta
*
Elkészítés:
A túrót összeturmixoljuk a joghurttal, vaníliás cukorral. A margarint habosra keverjük a cukorral, majd jó alaposan hozzákeverjük a túrós-joghurtos masszát.
A gyümölcslében jól elkeverjük a zselatint, folyamatos kevergetés melett jól felmelegítjük, hogy gyöngyözni kezdjen, de forralni nem szabad, mert nem fog megkötni! Langyosra hűtjük, miközben gyakran kevergetjük. Hogy biztosan ne legyenek benne zselatincsomók a sütiben, először a langyosra hűtött zselatinhoz keverjünk hozzá 3-4 evőkanál masszát, és csak utána adjuk a többihez. Keverjük bele a gyümölcsöket, és már önthetjük is a vízzel kiöblített Tupperware desszertes gyűrűbe. Majd a tetejét kirakjuk babapiskótával, amit belenyomkodunk a masszába, hogy ne legyen kemény.
Hűtőbe tesszük több órára (én előző este szoktam), és másnap tálaljuk.