Joghurtos torta

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Zsókuc

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

1

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Joghurtos torta

Recept leírás:

Hozzávalók:

Piskóta alaphoz:
4 tojás
4 evőanál kristálycukor
4 evőkanál liszt
késhegynyi sütőpor
Krémhez:
400 gr. gyümölcsjoghurt
2 csomag Zselatin fix
kb. 1 kiló különféle gyümölcs, de egy fajtából is lehet készíteni
2,5 dl. habtejszín (pl. Hullala)

*

Elkészítés:

A hozzávalókból piskótát sütünk: én egyben verem a fehérjét, sárgáját, cukrot.
Ha már jó habos, hozzáadom a lisztet, melyben elkevertem a sütőport.
Célszerű négyzet alakú sütőlapon megsütni, s utána körbevágni a tortaforma méretére, mert így biztos, hogy teljesen kitölti a kör alakú formát.
170 fokon, előmelegített sütőben kb.
20 perc alatt megsütöm.
Vigyázzunk, a sütőt csak a legvégén nyissuk ki, nehogy összessen a tészta és szalonnás legyen.
Miután kihűlt, körbevágjuk, belehelyezzük a tortaformánkba.
A gyümölcsjoghurthoz hozzákeverjük a Zselatin fixeket, majd a gyümölcsöket (ha szükséges, akkor daraboljuk a nagyobb szem meggyet, cseresznyét, vagy barackot) és a felvert tejszínhabot.
A gyümölcsökből és tejszínhabból félreteszünk annyit, hogy díszítésre is jusson.
Belekanalazzuk tortaformába, kicsit oda is ütögetjük, hogy egyenletesen elterüljön benne a massza, majd a tetejét elsimítjuk.
Betesszük a hűtőbe kicsit dermedni, majd ha kivettük, díszíthetjük is: a félretett tejszínhabból egy fél -1 centis réteget húzunk a tetejére, majd habrózsákat is nyomunk.
A szintén félretett csümölcsökkel kicsinosítjuk.
Legalább 3-4 órára hűtőbe tesszük, de az sem baj, ha egész éjszakára.
Igazán könnyű, üditő desszert a nyári melegben.

Joghurtos torta

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Joghurtos torta

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!