Hozzávalók:
Tésztához:
12 dkg margarin
15 dkg porcukor (8 evőkanál)
2 db tojás
12,5 dkg rétes liszt (6 evőkanál)
fél csomag sütőpor
3 dkg tejszínes pudingpor (2 evőkanál)
(étkezési keményítő helyett)
1 vaníliás cukor
csipet só
Tésztára:
20 dkg szilva (felezve, mag nélkül)
2-3 dkg fahéjas cukor (ízlés szerint)
1 dl joghurt (szűken mérve)
1 tojás
1 evőkanál porcukor
*
Elkészítés:
tepsi méret: 17*24 cm
A margarint habosra keverjük, majd a porcukorral, vaníliás cukorral krémesre keverjük. Egyenként robotgéppel hozzákeverjük a tojásokat is.
A lisztet összekeverjük a sütőporral, a pudingporral (étkezési keményítővel), sóval és a vajas masszához adjuk.
Lisztezett tepsibe öntjük, elegyengetjük. A felezett szilvákat szépen ráhelyezzük, megszórjuk fahéjas cukorral.
Előmelegített sütőben 170-180 fokon sütjük.
Az első 12 perc után kivesszük, és a porcukorral, tojással összekevert joghurttal meglocsoljuk. Visszatesszük és még kb. 30-35 percig sütjük (sütőtől függ).
Ha kihűlt porcukorral megszórjuk, kockákra vágjuk.
Megjegyzés:Az eredeti receptet (Rudolf: Tejfölös szilvás pite) vettem kisebb adagra, és néhány alkotórészt helyettesítettem, ízlésünkre.