Hozzávalók:
15 dkg vaj
2 bögre porcukor
4 tojás
1 ek. citromlé
2 bögre joghurt
1 bögre durumbúza-dara
2 bögre liszt
1 tk. sütőpor
tetszés szerinti aszalt sárgabarack felkockázva
porcukor a szóráshoz és vaj a forma kikenéséhez
*
Elkészítés:
A sütőt 175 fokra előmelegítjük. Kivajazzuk a formákat.
A vajat a porcukorral és a tojásokkal habosra keverjük. Belekeverjük a citromlét, a joghurtot, és a darát.
A lisztet elvegyítjük a sütőporral, és beleforgatjuk a masszába.
A tésztát a formákba simítjuk, és a sütőben középen 30 percig sütjük.
A süteményt kicsit hűlni hagyjuk, majd kiborítjuk tálcára, porcukrozzuk.
Szükséges Tupperware edények:
Konyhaművész Pro Tál
Teás pohár (bögre)
Szilikon Király forma
Szilikon kis „tepsi”
Szilikon keverő