Hozzávalók:
40 dkg liszt20 dkg puha vaj vagy margarin2 kis joghurtSó1 tojás
Tetejére: sajt;
durva szemű só; szezammag ízlés szerint.
*
Elkészítés:
A margarint érdemes kicsit
megolvasztani felhasználás előtt, hogy ne legyen kemény, mert könnyebben
elkeveredik. Keverjük össze a lisztet, sót, margarint és a joghurtot. Jól
gyúrjuk össze, majd tegyük hűtőbe egy kis időre. Minél tovább áll, annál
finomabb lesz. Jól belisztezett táblán nyújtsuk tetszőleges vastagságúra
nyújtjuk. Kenjük meg a tetejét tojással, és szórjuk rá a feltétet. Tetszőleges
vastagságú rudakra vágjuk, és sütőpapírral bélelt tepsiben sütjük. Elektromos
sütő esetén 200 °C-on 15-20 perc alatt kész.