Hozzávalók:
Piskótához:
4 tojás
4 ek. cukor
4 ek. liszt
késhegynyi sütőpor
reszelt citromhéj
Krémhez:
2 dl. habtejszín (én Megglét használok)
2 dl. gyümölcsös joghurt
a joghurtnak megfelelő gyümölcs darabolva
vaníliás cukor
2 cs. Expressz zselatin
Mázhoz: 10 dkg. csokoládé
4 evőkanál étolja
színes szórócukor
*
Elkészítés:
A piskótához én géppel együtt verem fel a sárgáját és fehérjét a cukorral.
Mikor sűrű lesz és kivilágosodik a színe, akkor kanállal elkeverem benne a liszttel elkevert sütőport.
Közepes méretű, hosszúkás tepsit kibélelek sütőpapírral, majd beleöntöm a masszát és előmelegített sütőben, közepes tűznél megsütöm.
Miután kivettem, lehúzom a sütőpapírt és egy nyújtófára téve-hogy a formáját felvegye -, feltekerem, majd sütőpapírral összefogom.
Így hűtöm ki.
A krémhez felverem a habtejszínt.
A joghurthoz hozzáadom a zselatint, a gyümölcsöket, vaniliás cukrot, óvatosan összedolgozom a felvert tejszínnel.
Megtöltöm vele a piskótát úgy, hogy alagút formája legyen.
Ráhelyezem egy rácsra.
Gőz felett felmelegytem a csokit az étolajjal, majd bevonom vele a roládot.
A tetejét megszórom díszítőcukorral.
Jól lehűtöm.