Hozzávalók:
3-4 db alma nagyságú cékla
2 dl natúr joghurt
2 ek. majonéz
csipet só
csipet cukor
1 kk. őrölt bors
1 tk. reszelt torma
petrezselyemzöld ízlés szerint
http: //www.toldifuszer.hu
*
Elkészítés:
A céklákat jól megmossuk, majd egy lábosba téve megfőzzük. Ha már belemegy a villa, elzárjuk a gázt, és hideg vizet engedünk a céklákra, hogy kicsit meghüljenek. Miután megtisztítottuk őket, tetszés szerint felvágjuk csíkokra vagy kockákra. Lényeg, hogy kicsit nagyobbak legyenek, mint amikor a hagyományos ecetes lében tálaljuk őket.
A joghurtba beletesszük a többi hozzávalót, jól kikavarjuk, majd ráöntjük az összevagdalt céklára, és megszórjuk vágott petrezselyemzölddel. Pár órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. NAgyon finom!
Az eredeti receptet, amit kicsit módosítottam, a no-saltyn találtam.