Joghurtos-majonézes céklasaláta

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Timcsi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

1

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

50

Nehézség

Könnyű

Joghurtos-majonézes céklasaláta

Joghurtos-majonézes céklasaláta

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

3-4 db alma nagyságú cékla
2 dl natúr joghurt
2 ek. majonéz
csipet só
csipet cukor
1 kk. őrölt bors
1 tk. reszelt torma
petrezselyemzöld ízlés szerint
http: //www.toldifuszer.hu

*

Elkészítés:

A céklákat jól megmossuk, majd egy lábosba téve megfőzzük. Ha már belemegy a villa, elzárjuk a gázt, és hideg vizet engedünk a céklákra, hogy kicsit meghüljenek. Miután megtisztítottuk őket, tetszés szerint felvágjuk csíkokra vagy kockákra. Lényeg, hogy kicsit nagyobbak legyenek, mint amikor a hagyományos ecetes lében tálaljuk őket.
A joghurtba beletesszük a többi hozzávalót, jól kikavarjuk, majd ráöntjük az összevagdalt céklára, és megszórjuk vágott petrezselyemzölddel. Pár órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. NAgyon finom!
Az eredeti receptet, amit kicsit módosítottam, a no-saltyn találtam.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Joghurtos-majonézes céklasaláta