Hozzávalók:
Joghurtos kifli töltve.
1 kg. Liszt. 5Dkg. Élesztő.1. e.k. só.
4e.k. Cukor. 3e.k. Olíva olaj.
2. kispohár joghurt. És langyos víz a dagasztáshoz.
Töltelék.
3. tubus krémsajt./ kolbászos, sonkás, tejszínes./ Ízlés szerint.
*
Elkészítés:
Az élesztőt 1e.k. Cukorral és kevés langyos vízzel felfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk, hozzá adjuk a 3e.k. Cukrot, az egy evő kanál sót a joghurtot és az olíva olajat. Majd a felfuttatott élesztőt. Langyos vízzel kissé lágy tésztát dagasztunk. Duplájára kelesztjük. Két cipót formálunk és egyenként félcenti vastagra kinyújtjuk. A lángos szaggató nagy karikával kiszaggatjuk és oválisra nyújtjuk. Megtöltjük ízlés szerinti krém sajttal és feltekerjük kifli formára. Sütő papírral bélelt tepsibe rakjuk. Tetejét és közeit olajjal megkenjük és a gázsütő közepes hőfokán 20 perc alatt szép pirosra sütjük. Mikor kivesszük a sütőből ecsettel hideg vízzel átkenjük és konyha ruhával letakarjuk. Így finom puha marad.
Jó étvágyat kívánok.