Hozzávalók:
500 g. nagy szemű salátabab,
2 kisebb fej lila hagyma,
400 g. görög joghurt, vagy 200 g. natúr joghurt, és 200 g. tejföl keveréke)
1/2 kávéskanál morzsolt oregánó,
1 kávéskanál szárított kaporlevél,
5 gerezd fokhagyma fokhagymanyomóval szétnyomva,
kevés só,
frissen őrölt bors, ízlés szerint,
1 kávéskanál saját összeállítású ételízesítő. (nátrium glutamátot nem tartalmaz)
*
Elkészítés:
A babot éjszakára beáztattam, másnap feltettem főni sós, enyhén ecetes vízben, néhány babérlevéllel. Mikor megfőtt, a babot leszűrtem, a babért kidobtam. Elkevertem Görög joghurttal, félkarikára vágott lila hagymával, házi ételízesítőmmel, (nátrium benzoát mentes) kevés morzsolt oregánóval, szárított kaporlevéllel, zúzott fokhagymával, sóztam, enyhén megborsoztam.