Joghurtos kapros babsaláta

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gasztropajti

👨‍🍳 Szakács értékelése: 4 / 5 ⭐ (3 szavazat)

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

0

Nehézség

Könnyű

Joghurtos kapros babsaláta

Recept leírás:

Hozzávalók:

500 g. nagy szemű salátabab,
2 kisebb fej lila hagyma,
400 g. görög joghurt, vagy 200 g. natúr joghurt, és 200 g. tejföl keveréke)
1/2 kávéskanál morzsolt oregánó,
1 kávéskanál szárított kaporlevél,
5 gerezd fokhagyma fokhagymanyomóval szétnyomva,
kevés só,
frissen őrölt bors, ízlés szerint,
1 kávéskanál saját összeállítású ételízesítő. (nátrium glutamátot nem tartalmaz)

*

Elkészítés:

A babot éjszakára beáztattam, másnap feltettem főni sós, enyhén ecetes vízben, néhány babérlevéllel. Mikor megfőtt, a babot leszűrtem, a babért kidobtam. Elkevertem Görög joghurttal, félkarikára vágott lila hagymával, házi ételízesítőmmel, (nátrium benzoát mentes) kevés morzsolt oregánóval, szárított kaporlevéllel, zúzott fokhagymával, sóztam, enyhén megborsoztam.

Joghurtos kapros babsaláta

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Joghurtos kapros babsaláta

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!