Hozzávalók:
1 kisfej karfiol
1 nagy natúr joghurt
2 púpozott evőkanál juhtúró
só
fehér bors www.toldifuszer.hu
1 fokhagyma
petrezselyem, snidling (opcionális)
díszítés (opcionális)
1piros kaliforniai paprika
1 sárga husú paprika
1 paradicsom
½ kigyóuborka
2-3 levél jégsaláta
*
Elkészítés:
A joghurtot lecsepegtetjük (2-3 óra) Egy szűrőt kibélelünk papír kéztörlővel vagy gézzel és beleöntjük a joghurtot és hagyjuk lecsepegni. 2-3 óra alatt lecsepeg és kb, az eredeti mennyiség fele lesz.
A karfiolt rózsáira szedjük és enyhén sós vízben megfőzzük. Leszürjük, lehűtjük és villával összetörjük.
Hozzáadjuk a juhtúrót, joghurtot ,borsot, fokhagymát fokhagymanyomón belenyomjuk és jól összekeverjük. Megkostóljuk, hogy elég sós-e ( a juhtúró elég sós ), ha szükséges sózzuk.
A zöldségeket megmossuk és apró kockákra vágjuk.
Kis kupacokat formálunk belőlük.
A karfiolkrémet petrezselyemmel és snidlinggel megszórva, zöldségágyon tálaljuk.
Ehetjük salátához vagy kenyérre kenve. Én legjobban rozskenyér piritóssal és sok zöldséggel szeretem.
Nagyon könnyű reggeli vagy vacsora.
( Ennek az ételnek a prototípusa maradék ujrahasznosítás során született)