Joghurtos-juhtúrós-kapros uborkaleves

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Helga

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

2

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

0

Nehézség

Joghurtos-juhtúrós-kapros uborkaleves

Recept leírás:

Hozzávalók:

2 db kisebb uborka
½ fej jégsaláta saláta (elhagyható)
½ liter joghurt
5 dkg juhtúró
1 szál újhagyma
1 csokor kapor (ízlés szerint)
2 gerezd fokhagyma
1 ek. extra szűz olivaolaj
1 kk.méz (cukorral is lehet)
1 tk só (ízlés szerint)
örölt bors (ízlés szerint)

*

Elkészítés:

Az uborkát meghámozzuk és felkockázzuk.
A salátát, hagymát, kaprot összevágjuk.
A fokhagymát átttörjük.
A hozzávalókat bedobjuk a turmixba, ráöntjük a joghurtot és hozzáadjuk a juhtúrót, sót borsot és mézet. Az egészet jól összeturmixoljuk.
1-2 órára hűtőbe tesszük, hogy jól összeérjenek az ízek.
Díszíthetjük kaporral vagy mentával.
Saláta nem kell a levesbe, csak túl sok volt itthon és  féltem, hogy tönkremegy, amiatt tettem bele.

Joghurtos-juhtúrós-kapros uborkaleves

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Joghurtos-juhtúrós-kapros uborkaleves

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!