Hozzávalók:
2 db kisebb uborka
½ fej jégsaláta saláta (elhagyható)
½ liter joghurt
5 dkg juhtúró
1 szál újhagyma
1 csokor kapor (ízlés szerint)
2 gerezd fokhagyma
1 ek. extra szűz olivaolaj
1 kk.méz (cukorral is lehet)
1 tk só (ízlés szerint)
örölt bors (ízlés szerint)
*
Elkészítés:
Az uborkát meghámozzuk és felkockázzuk.
A salátát, hagymát, kaprot összevágjuk.
A fokhagymát átttörjük.
A hozzávalókat bedobjuk a turmixba, ráöntjük a joghurtot és hozzáadjuk a juhtúrót, sót borsot és mézet. Az egészet jól összeturmixoljuk.
1-2 órára hűtőbe tesszük, hogy jól összeérjenek az ízek.
Díszíthetjük kaporral vagy mentával.
Saláta nem kell a levesbe, csak túl sok volt itthon és féltem, hogy tönkremegy, amiatt tettem bele.