Hozzávalók:
4 tojásból piskótát sütünk a kerek tortaformába.
Egy nagy pohár vagy 4 kispohár natúr joghurt, 2 evőkanál zselatin, cukor ízlés szerint, gyümölcs( málna, ribizli,őszibarack …), 5 dl tejszín, egy csomag habfix.
*
Elkészítés:
4 – 5 tojásból piskótát sütni a kerek tortaformába , ki kell venni a formából, utána vissza rakni, mert a tetejére megy a joghurtos massza. A joghurtot 2 evőkanál zselatinnal és ízlés szerinti cukorral langyosra melegíteni. Csak annyira, hogy feloldódjon a zselatin.
Ehhez jön 4 dl tejszin felverve habnak , ezt összekeverjük a joghurtos zselatinnal és gyümölccsel.( szezonális vagy mirelit) Én mánlával vagy ribizlivel szoktam.
Ezután egy dl tejszint habfixel és porcukorral felverek. Ezzel bekenem a kihűlt torta oldalát és díszítem a tetejét. Jó étvágyat hozzá!