Hozzávalók:
2 tojás
8 kanál olaj
150 g cukor
200 g liszt
100 g natur joghurt
1 cs.vaniliás cukor
1 sütöpor
2 kanál barna cukor
3 nagy őszibarack …vagy ( befőtnek eltett) szeletelve vagy alma vékonyan szeletekre vágva
nekem volt ananász kompótom és abból is tettem bele
*
Elkészítés:
-a barackot vagy almát elkészitjük
-megmossuk ,szeleteljük vagy a befőtnek eltett barackot lecsöpögtetjük
– egy edénybe kimérjük a cukrot bele a tojásokat + olaj + joghurt + vaniliás cukor
-mixerrel habzásig keverjük
-lassan bele szorjuk a sütöporos lisztet
-jól kikavarjuk
-egy pite formát kevés olajal kikenünk
-megszorjuk a barnacukorral( 2 kanál )
– ráhelyezünk egy sor barackot ( de lehet alma is )
-ráöntünk a tésztából aztán még egy sor gyümölcs és a tőbbi tésztával betakarjuk
-170 fokon előmelegitett sütőben kb 25-30 perc alatt megsütjük ( tüpróbáig )
-a formában hagyjuk kihülni aztán egy tálra boritjuk