Hozzávalók:
A tésztához:
40 dkg. joghurt
4 egész tojás
1 citrom (vagy naracs) reszelt héja
csipet só
4 evőkanál cukor
2 cs. vaniílás cukor
35 dkg liszt
1,5 sütőpor
Sütéshez:
1 liter étolaj
Tálaláshoz: porcukor, lekvár vagy gyümölcsmártás
*
Elkészítés:
A joghurtot, sót, cukrot, ízesítőket, tojásokat elkeverjük, hozzáadjuk a lisztben elkevert sütőport és csomómentesre keverjük.
Az olajat odatesszük melegedni.
Ne legyen forró, egy pici tésztát beletéve ellenőrihetjük a hőfokot: ha sistereg körülötte az olaj, akkor jó.
Oljaba mártott evőkanállal szaggatjuk a fánkocskákat.
Takarákon sütjük, ha túl forró az olajunk, akkor a széle sütétbarna lesz, a közepe pedig nem fog megsülni.
Magától megfurdulnak a fánkok, ha megsült az egyik felük.
Mielőtt kivesszük lecsepegtetjük, majd papírtörlőre szedjük.
Porcukrozzuk, ízlés szerint lekvárral, gyümölcsmártással tálaljuk.
Én sárgabarack és chilis-kakaós lekvárral tálaltam.
Gyümölcsjoghurttal is készíthető, különleges ízt kapunk így.