Hozzávalók:
1 kg csirkemell
fél liter natúr joghurt
só
bors
szezámmag
zsemlyemorzsa
kevés olivaolaj
*
Elkészítés:
A csirkemelleket szeletekre daraboljuk, de nem klopfoljuk.
Sózzuk, borsozzuk és megkenjük a joghurttal.
Egy tálban, letakarva egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap egy tepsit kibélelek sütőpapírral, olivaolajjal vékonyan megkenem.
Zsemlyemorzsában elkeverem a szezámmagot, beleforgatom a joghurtos húsokat, majd a tepsiben egymás mellé fektetem.
A húsok tetejét is cseppet meglocsolom olajjal.
Előmelegített sütőben, 200 fokon megsütöm a húsokat, míg rózsaszín lesz a tetejük.
Forgatni nem kell.
Kivételkor ügyeljünk arra, hogy egy lapáttal nyúljunk a húsok alá, nehogy a bundája még melegen leszakadjon.
Én lilahagymás – burgonyás salátával tálaltam.