Joghurtkrémes pite fügével pisztáciával.

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

zsuzsimama

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

Hozzávalók a porhanyós tésztához:
25 dkg liszt
12,5 dkg vaj
8 dkg porcukor
3 ek görög joghurt,de nem híg
csipet só
1 citrom reszelt héja
1 ek vanília aroma
6 db lilafüge kifogástalan minőségű
2 dkg zöld Brontei pisztácia
1 csomag joghurtos, vagy ennek hiányában vaníliás krémpor (édes)
3 dl tej
1 db passiógyümölcs magja (maracuja)
1 db hosszúkás piteforma, aminek az alja kivehető

*

Elkészítés:

Elkészítés: A robotgép táljába öntjük a tészta hozzávalóit, és összedolgozzuk.
Hűtőbe tesszük fóliába csomagolva 1 órára.
A krémhez valókat a krémport kikeverjük a tejjel, és a maracuja magját belekeverjük lazán.
A tésztát kinyújtjuk, és kibéleljük vele a formát.
Megszúrkáljuk villával, és előmelegített sütőbe tesszük 200 fokon 10 perc alatt elkészül.
Kihűtjük, majd a krémmel megtöltjük a tészta belsejét.
A fügéket megmossuk, és felszeleteljük.
Szépen elrendezzük a krém tetején, majd vágott pisztáciával diszítjük.
Jól behűtve tálaljuk.
Másnap még finomabb, mert a tészta akkor lesz igazán szuper porhanyós.
Ugye milyen egyszerű!Jó étvágyat hozzá!

Joghurtkrémes pite fügével pisztáciával.