Hozzávalók:
50 dkg pulyka ( marha,borju is lehet)
8-10 szal petrezselyem
2 kozepes paradicsom
6 gerezd fokhagyma
1 hagyma
3 szal ujhagyma vagy 1/4-pore hagyma felkarikazva
3 sargarepa
1 csapott ek kurkum
1 ek hawajii leves fuszerkeverek
3 krumpli
1 pupos ek so
1 pupos ek vegeta
*
Elkészítés:
A hust nagyobb kockara vagjuk es egy labasba feltesszuk foni annyi vizzel,hogy boven ellepje.Mikor kezd habosodni a leves ,leszurjuk es kislangra tesszuk.A paradicsomot,a fokhagymakat es a petrezselymet osszeturmixoljuk es a leszurt leveshez ontjuk.A hagymat csikokra vagom es a leveshez adom ,majd kb 30 percig fozom lefedve.Izesitem a leves: kurkummal,es a hawajii leves fuszerkeverekkel,hozzaadom az osszevagott sargarepat es az ujhagymat is majd fozom tovabb. ( az ujhagymat vagy nagyobb darabokban vagy egeszbe fozzuk a levesbe) Addig fozom mig majdnem puha lesz a hus,ekkor hozzaadom a nagyobb darabokra vagott megtisztitott krumplit a sot,vegetat es keszre fozzuk meg kb 50-60 perc alatt lefedve.Talalasnal megszorom aprora vagott petrezselyemmel