Hozzávalók:
Nagyon finom sütemény☺ Szerb desszert
Piskóta:
6 egész tojás
3 ek cukor
6 ek liszt
3 ek kakaó
1 csomag sütőpor
Szirup:
300 gr cukor
1/2 l víz
2 csomag vanília cukor
Krém:
1 l tej
9 ek liszt-csapott *
9 ek cukor
1 csomag vanília cukor
250 gr margarin én most ráma vajas ízt használtam
Glazúr:
120 gr főző csokoládé
50 gr margarin
30 ml tej
Én a glazúr helyett:
Vízgőz felett 1 tábla csokoládét felolvasztok, 2 ek olajjal.
*
Elkészítés:
A tojások fehérjét felverjük,fokozatosan adagoljuk a cukrot,majd
a tojások sárgáját.
Hozzáadjuk a lisztet,kakaót és a sütőport,majd fakanállal elkeverjük.Egy vajazott lisztezett tepsibe( 30×25 cm ) simítjuk.
200 c sütjük tűpróbáig.
Addig elkészítjük a szirupot.
A hozzávalókat egy lábasban összefőzzük, forrástól számolva 5 percig főzzük.
Kihűlt piskótára öntjük a forró szirupot.
Krém:úgy készítjük el mint a pudingot.
Hagyjuk kihűlni.
A margarint habosra kikeverjük,majd a krémet kanalanként adagoljuk a margarinhoz és kézi mixerrel kihabosítjuk.
Kihűlt piskótára kenjük.
Glazúr hozzávalóit vízgőz felett összefőzzük,majd a krémre öntjük,elsimítjuk.
Pár órára hűtőbe tesszük.
Hidegen fogyasztjuk.