Hozzávalók:
1/2 kg sertés hús
1 fej finomra vágott vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál olívaolaj
1 szelet fehér kenyér
1 tojás sárgája
1csapott evőkanál szárított oregánó
1 evőkanál rozmaring
só
bors
1 csapott evőkanál mustár
olívaolaj a sütéshez
A mártáshoz:
2 doboz paradicsomkonzerv
2 nagy gerezd aprított fokhagyma
2 evőkanál olívaolaj
2 teáskanál szárított oregánó
1 marék aprított bazsalikom
só, bors
1 teáskanál cukor
25 dkg Soós makaróni tészta
*
Elkészítés:
Elkészítem a húsgombócokat. A korkára vágott vöröshagymát 1 ek. olívaolajon kicsit megpirítom, hozzáteszem az aprított fokhagymát is. A darált húshoz öntöm. A kenyeret beáztatom, jól kinyomkodom, ezt is hozzáadom, aztán a tojássárgát és a fűszereket, a mustárt is. Gombócokat formálok és olívaolajon kisütöm őket.
A mártáshoz 2 ek. olívaolajon megpirítom a szeleltekre vágott fokhagymát(vigyázni kell meg ne égjen), ráöntöm a paradicsomot, hozzáteszem a fűszereket és 20-25 percig főzöm. Addig jól besűrűsödik. A húsgombócokat beleteszem a mártásba és együtt is forralom még 10-15 percig. A kifőtt makaróni tésztára szedem a mártást, tetejére a gombócokat.