Jamie Oliver paradicsomos húsgombóca

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

55

Nehézség

Jamie Oliver paradicsomos húsgombóca

Recept leírás:

Hozzávalók:

1/2 kg sertés hús
1 fej finomra vágott vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál olívaolaj
1 szelet fehér kenyér
1 tojás sárgája
1csapott evőkanál szárított oregánó
1 evőkanál  rozmaring

bors
1 csapott evőkanál mustár
olívaolaj a sütéshez
A mártáshoz:
2 doboz   paradicsomkonzerv
2 nagy gerezd  aprított fokhagyma
2 evőkanál olívaolaj
2 teáskanál szárított oregánó
1 marék aprított bazsalikom
só, bors
1 teáskanál cukor
25 dkg Soós makaróni tészta

*

Elkészítés:

Elkészítem a húsgombócokat.  A korkára vágott vöröshagymát 1 ek. olívaolajon kicsit megpirítom, hozzáteszem az aprított fokhagymát is. A darált húshoz öntöm. A kenyeret beáztatom, jól kinyomkodom, ezt is hozzáadom, aztán a tojássárgát és a fűszereket, a mustárt is. Gombócokat formálok és olívaolajon kisütöm őket.
A mártáshoz 2 ek. olívaolajon megpirítom a szeleltekre vágott fokhagymát(vigyázni kell meg ne égjen), ráöntöm a paradicsomot, hozzáteszem a fűszereket és 20-25 percig főzöm. Addig jól besűrűsödik. A húsgombócokat beleteszem a mártásba és együtt is forralom még 10-15 percig. A kifőtt makaróni tésztára szedem a mártást, tetejére a gombócokat.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Jamie Oliver paradicsomos húsgombóca

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!