Hozzávalók:
1 tasak Jambi Minifánk koncentrátum
600 g normál liszt (vagy igény esetén gluténmentes liszt)
200 g kristálycukor (mással nem helyettesíthető)
650 g víz
*
Elkészítés:
1. Az összetevőket helyezzük egy keverőtálba.
2. Ezután keverjük egy keverőgéppel csomómentesre körülbelül 3 perc alatt. (Kelesztés, pihentetés nélkül azonnal süthető)
3. A megfelelő tészta sűrüséghez fontos, hogy pontosan kimérjük a alapanyagokat, ha túl sok víz kerül bele híg lesz, ha túl sok liszt sűrü. Egyik eset sem jó, mert nehéz lesz formázni a tésztát
4. A tésztát öntsük a kézi minifánk szaggatóba.
5. Egy edényben, forrósítsunk étolajat, vagy pálmaolajat.
6. Minifánk szaggatóval pottyantsuk a forró olajba a minifánkokat.
7. Sűrűn forgassuk egy megfelelő eszközzel a minifánkokat a forró olajban, körülbelül 50 másodpercig.
8. Olajkiszedő lapáttal szedjük ki a megsült minifánkokat egy lecsöpögtető szitára, vagy konyhai papír törlőkendőre.