Hozzávalók:
Tészta: cukor, tojás, instant kv, sütőpor, 1 kis üveg rumaroma, liszt, (A mennyiségek attól függenek épp hány tojásos piskótát csinálok)
Krém: 2dl cukor nélküli főzött kv,1dl tej, 1 cs vaniliás vagy tejszin ízű főzős pudingpor,
1 ráma kocka (25dkg), kb 25 dkg porcukor, (nem szoktam mérni pontosan, én kevesebbet teszek bele)
*
Elkészítés:
Jamaikai rumos – kv krémes kókusz kocka Tészta : 5 tojás sárgáját szétválasztasz, összekevered 5 ek cukorral, 1 ek instant kv porral, 1 sütőporral, 5 ek lisztte l, 1 kis üveg jamaikai rum aromával, a fehérjét keményre vered, és óvatosan beledolgozod, .
Kikent, kilisztezett tepsiben simítod, és tűpróbáig sütöd ugyanúgy mint a többi piskótát.
Krém : 1 vaniliás vagy tejszínízű főzős pudingport elkeversz 1 dl tejjel, közben felforralsz 2 dl cukormentes főzött kv t, sűrűre főzöd és kihűtöd, 1db ráma kockát ami szobahőmérsékletű habosra versz kb 20-25 dkg porcukrral, ( én nem szoktam mérni ), ha kihült a puding a kettőt összedolgozod és a hideg piskótára simítod, megszórod nem túl vékonyan, de nem is túl vastagon kókuszreszelékkel.
Jó étvágyat hozzá.