Jaffa torta

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Zsóka

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

10

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Haladó

Jaffa torta

Recept leírás:

Hozzávalók:

A tésztához:
5 tojás
5 ek .cukor
2 ek. olaj
3 ek. liszt
1 sütőpor
5 ek.darált dió
A krémhez:
1,5 lit tej
25 dkg cukor
4 tasak vaníliás puding
1 ek.étkezési keményítő
25 dkg margarin
15 dkg olvasztott csokoládé
0,5 lit tejszín
2 doboz jaffa keksz
1 dl narancslé

*

Elkészítés:

A tojásokat össze keverjük a cukorral, hozzáadjuk az olajat, a sütőporral elkevert lisztet és a darált diót.
Egy közepes tepsibe sütő papírt teszünk, beleöntjük a tésztát és 200 C-on sütjük kb.15-20 percig.
A krémhez 1,2 lit tejet felforraljuk 25 dkg cukorral. A maradék 3 dl tejben kikeverjük  a puding porokat és az étkezési keményítőt, majd beleöntjük a forró tejbe, s krémmé főzzük. Hagyjuk kihűlni. Közben a margarint habosra keverjük, s belekeverjük  a vaníliás krémet.
A krémet kettő egyenlő részre osztjuk. Az egyikhez hozzáadjuk az olvasztott csokit, a másik marad úgy ahogy van.
A tésztát meglocsoljuk narancslével, rákenjük a pudingos krémet, rárakosgatjuk a jaffa kekszet, erre kerül a csokis krém.
A 0,5 lit tejszínt elkészítjük utasítás szerint, s bevonjuk vele a tortát, s lehet díszíteni.
Ui. lehet kettő tészta lappal is csinálni  (2x  vesszük a tészta hozzávalóit), akkor a csokis krém tetejére tesszük a második lapot és utánna vonjuk be tejszínnel.

Jaffa torta

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Jaffa torta