Hozzávalók:
Hozzávaló: 1000 g
*
Elkészítés:
Elkészítése:
Húsokat jól megmossuk, felvágjuk kisebb darabokra. Zöldségeket feldaraboljuk, répát és paprikát vastagabbra, karikákra a vöröshagymát, a fokhagyma gerezdeket félbe. Tepsit kibéleljük szilikonos sütőpapírral, mert mindig az a legfinomabb falat, ami a tepsibe sütőpapírra nem ragad.
Elkészítjük a fűszerkeveréket: só, szerecsendió, őrölt kömény, és a borsok frissen őrölve, sertés fűszerkeveréket, Ezzel a keverékkel jól bedörzsöljük a húsokat.
2 evőkanállal zsírt teszünk a tepsibe, majd ráöntünk 1.5 dl vizet. Ekkor jön a zöldségek fele a fokhagyma nélkül, majd erre a zöldségágyra szépen elrendezzük a húsokat, az oldalasok csontos fele lefelé legyen. A tetejére duplán teszünk alufóliát, jól lezárjuk a széleket.
Sütő középső részén közepes lángon 1 órán át pároljuk, majd megfordítjuk a húsokat, hogy a másik felük is megpuhuljon, így puhítjuk még kb 30 percig.
. A fokhagyma kivételével hozzáadjuk a többi zöldséget, és a kockára vágott burgonyát úgy, hogy a húsokat ne takarjuk be velük, inkább közé kerüljenek. Visszatesszük a tepsit a sütőbe alufólia nélkül, a tetejük szép pirosra süljön. A fokhagymákat az utolsó 5 percben tesszük hozzá