Ízes habart tojással töltött burgonya

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Edit6

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

40

Sütési / főzési idő (perc)

50

Nehézség

Ízes habart tojással töltött burgonya

Recept leírás:

Hozzávalók:

8 db közepes burgonya,
só,
10 dkg füstölt szalonna,
2 lila hagyma,
1 szál májas,
vagy véres hurka,
10 dkg füstölt kolbász,
frissen őrölt bors,
4 tojás,
10 dkg reszelt sajt.

*

Elkészítés:

A krumplit héjában, sós vízben puhára főzzük.
Ha langyosra hűlt, félbevágjuk, és kiskanállal kivájjuk a belsejét.
A szalonnát apró kockákra vágjuk, azután egy serpenyőben kisütjük a zsírját.
Hozzáadjuk a felaprított lila hagymát, a bőréből kihúzott hurkát, a krumpliforgácsot meg a vékony karikára vágott kolbászt.
A masszát sózzuk, borsózzuk, majd összekeverjük az elhabart, (felvert) tojásokkal.
Megtöltjük vele a kivájt krumplikat, a tetejére morzsoljuk, reszeljük a sajtot.
Betesszük a 220 fokos előmelegített sütőbe, és addig sütjük, amíg ráolvad a sajt.

Ízes habart tojással töltött burgonya

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Ízes habart tojással töltött burgonya

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!