Hozzávalók:
Hozzávalók:
A tésztához:
6 db tojássárgája
30 dkg porcukor
10 ek. forró víz
25 dkg liszt
1/2 sütőpor
A krémhez:
4 dl tej
4 ek. liszt
1 ek. kakaópor
10 dkg darált dió
20 dkg margarin vagy vaj
20 dkg porcukor
Tetejére:
6 tojásfehérje
30 dkg porcukor
10 dkg csokoládé
*
Elkészítés:
Elkészítés:
A tojássárgákat a porcukorral és a vízzel kikeverjük,hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és világosra sütjük.
A krémhez a tejben a lisztet csomómentesre keverjük és lassú tűznél sűrű péppé főzzük,tűzről levéve a diót és a kakaót hozzákeverjük és kihűtjük.
a margarint a cukorral kihabosítjuk és a főzött krémmel összekeverjük,majd a tésztára simítjuk.
A tetejére a 6 tojásfehérjét a 30 dkg porcukorral vízgőz felett keményre verjük és a krémre simítjuk.
A csokit felolvasztjuk és a habra rácsorgatjuk és
egy villával megcifrázzuk.
Hűtőben dermedni hagyjuk.