Hozzávalók:
Tésztához:
5 db tojás sárgája
20 dkg porcukor
20 dkg liszt
1 csomag sütőpor
10 kanál langyos víz
Krém:
20 dkg margarin
25 dkg porcukor
2 dkg kakaó
4 dl tej
4 evőkanál gríz
15 dkg darált dió
Teteje:
5 tojás fehérje
30 dkg kristálycukor
tortadara
*
Elkészítés:
A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük,folyamatosan hozzáadjuk a többi hozzávalót és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és megsütjük,majd kihűtjük. A krémhez a tejet a grízzel felfőzzük és kihütjük,majd a porcukrot a margarinnal habosra keverjük.A kihült krémet összekeverjük a vajaskrémmel,beletesszük a kakaót,diót és ezt rásímitjuk a piskótára. A tojásfehérjét gőz felett kemény habbá verjük a cukorral.Erre ügyeljünk,mert kb.20-25 percig kell verni,hogy megfelelő legyen az állaga!!! Miután kész a hab,rásímitjuk a krémre és megszórjuk csokidarával.