Hozzávalók:
1 bögre kristálycukor
3 tojás
háromnegyed bögre olaj
másfél bögre liszt
1 evőkanál fahéj
1 kávéskanál szódabikarbóna
2-3 darab közepes méretű alma apró kockákra vágva
A tepsi kikenéséhez:
margarin
liszt vagy ezek helyett sütőpapír
A tetetéje:
durvára vágott dió
*
Elkészítés:
A cukrot a tojásokkal habosra kavarjuk, majd fokozatosan adjuk hozzá az olajat, majd belekanalazzuk a fahéjjal és szódabikarbónával elkevert lisztet.
A legvégén keverjük hozzá az almakockákat.
A kikent, lisztezett vagy sütőpípírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát.
Ne ijedjünk meg, egy galuskaszerű, sűrű masszát kapunk, de mire megsül légiesen könnyű lesz.
A tetejét durvára vágott dióval megszórjuk.
170 fokon előmelegített sütőben kb.
40 percig, tűpróbáig sütjük.
Sütő mérete: kb.
32 X 22 cm