Hozzávalók:
2 adaghoz:
400 g margarin
200 g porcukor
2 csomag vaníliás cukor (Bourbon vanília)
4 db tojássárgája
500 g finomliszt
200 g darált dió
1 csomag sütőpor
cukrozatlan kakaópor
barack- és ribizli lekvár
szóráshoz porcukor
*
Elkészítés:
A szobahőmérsékletű margarint összegyúrjuk a porcukorral, vaníliás cukorral. Majd egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat. A lisztet összekeverjük a sütőporral, darált dióval, majd a margarinos keverékhez adagoljuk. Ha akarunk islert is sütni, akkor kétfelé osztjuk a tésztát, és az egyik felébe kevés cukrozatlan kakaóport adunk. A tésztát 30 percig hűtőben pihentetjük, majd 3-4 mm vékonyra kinyújtjuk.
A fehér tésztát lyukas és teli formákkal kiszúrjuk, és 10 percig 175 fokon sütjük. Kisülés után a formákat savanykás lekvárral (pl. barack) összeragasztjuk, majd megszórjuk porcukorral.
A kakaós tésztát kerek formákkal szaggatjuk, sütés a fentiek szerint. A kész korongokat ribizli lekvárral összeragasztjuk, majd bevonjuk csokibevonóval.