Hozzávalók:
Tésztához: 75 dkg
50dkg margarin(fele lehet zsír)
25dkg porcukor
1ek kakaó
ízlés szerint fahéj
1 kk szalalkáli
1 tojás
Krémhez: 15 dkg
15dkg porcukor
kakaó ízlés szerint
Én most baracklekvárral ragasztottam össze.
Máz: 1 tortabevonó
Díszítés: 1 tojásfehérje
15dkg porcukor
csepp citromlé
*
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk.
Egy kisebb darabot kiszakítunk belőle,hogy könnyen ki tudjuk nyújtani kb2-3mm vastagra,
kiszaggatjuk,sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és 180 fokon 10 perc alatt készre sütjük.
A tojásformát úgy csináltam,hogy egy pogácsaszaggatómat feláldoztam,és tojásalakúra nyomtam össze.
A kihült tésztákat összeragasztjuk a vajas krémmel,vagy lekvárral,tetejét behúzzuk a csokival,és díszíthetjük,mint a mézeskalácsot.
Minden ünnepen megállja a helyét.