Hozzávalók:
50dkg liszt
25dkg porcukor
0.5 cs szalakáli
12.5dkg Rama margarin
4db tojás sárgája
1 db citrom héja
1 kis doboz tejföl , vagy amennyit kíván
1 ü vegyesgyümölcs lekvár
10dkg étcsokoládé
2 cs vanília cukor
*
Elkészítés:
A lisztet eldolgozom a Rama margarinnal, majd hozzáadom a tojás sárgáját a szalalkálit, a 2 cs vanillincukrot , porcukrot és a citromhéját,és annyi tejfölt, hogy jól dolgozható legyen. Mikor kész a tészta kinyújtom kb 3mm vastagra, és kiszaggatom egy (kerek) pohárral, vagy pogácsa szaggatóval. Sütőpapírral bélelt tepsibe teszem a korongokat és szép világosra megsütöm. Ha kész kihűlt a korong összeragasztom a lekvárral, és megmártom az olvasztott csokoládéba. Én legalább egy napig hagyom puhulni. Jó étvágyat hozzá!