Isler

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Hani

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

8

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

10

Nehézség

Haladó

Isler

Recept leírás:

Hozzávalók:

2 adaghoz:
40 dkg maragrin
50 dkg finomliszt
20 dkg darált dió
20 dkg porcukor
4 tojássárgája
1 cs. sütőpor
2 cs. (Bourbon) vaníliás cukor
cukrozatlan kakaópor
ribizlilekvár a korongok összeragasztásához
étcsokoládé tortabevonó
1-2 ek. napraforgó olaj a tortabevonóhoz

*

Elkészítés:

A szobahőmérsékletű margarint felkockázzuk. A lisztet elvegyítjük a sütőporral, 3-4 evőkanál kakaóporral és a darált dióval.
A lisztes keveréket, a margarint, a porcukrot, vaníliás cukrot, a tojások sárgáit összegyúrjuk. Lehetőleg gyorsan dolgozzunk, mert az omlós tésztához hideg hozzávalók, és hideg konyha szükséges (ezért nem jó, ha sokáig dolgozzuk, mert a kézmelegtől elnyúlósodik).
Cipóvá formázzuk, és 30 percre a hűtőbe tesszük pihenni. Mivel ez nagy adag tészta, mindig csak egy részét vegyük ki a hűtőből, a többi hadd hűsöljön még bent.
Kinyújtjuk a tésztát kb. 3-4 mm vastagságúra, és kerek formával kiszaggatjuk. Sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk a korongokat, és 175 fokra előmelegített sütőben kb. 10  perc alatt megsütjük.
Kicsit hagyjuk hűlni, majd savanykás lekvárral, pl. ribizlivel egy-egy korongot összeragasztunk. Kicsit állni hagyjuk a korongokat, majd a gőz felett felolvasztott csokoládébevonóban (amihez adtunk egy-két evőkanál olajat) megmártogatjuk őket.
Ennek a fajta  tésztának nagy előnye, hogy nem sokkal az elkészítés után megpuhul, nem úgy, mint a klasszikus linzertészta.

Isler

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Isler

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!